טכנולוגיה

ערים חכמות הן פועל יוצא של הצורך של בני האדם לתקשר ולנוע ממקום למקום.

התקדמות הטכנולוגיה שינתה את היעד ואין מדובר יותר על מקסום רווחים והפחתת עלויות הייצור אלא על שיפור איכות החיים של האנשים. אינטליגנציה מלאכותית מאפשרת לשמר הן את המשאבים הטבעיים והן את המשאבים האנושיים על ידי קבלת החלטות שנוגעת לרווחת בני האדם. אין זה הכרחי להרחיק עד לערים טכנולוגיות גדולות בכדי להבין שיעד זה מיושם במגוון תחומים יומיומיים בכל המדינות ברחבי העולם.
מערכות לאגירת אנרגיה עוברות שדרוג על מנת למקסם את הפקת התועלת ממשאבים מתחדשים ולתקנן את השימוש שלהם בעזרת רכיבים ברי קיימא הולכים וגדלים.

ערים חכמות מאפשרות ניידות יותר חלקה הודות לאיסוף הנתונים באמצעות חיישנים ויישומים והן אימצו מודלים של ניידות ברת קיימא על ידי שיפור התחבורה הציבורית, הצעת אלטרנטיבות להולכי הרגל, והצעת אלטרנטיבות עם אפס אחוזי פליטה דוגמת אופניים ציבוריות.

מתאורת רחוב לרגולציית תעבורה

הצעות לפי מיקום במערכות ה-GPS ברכבים, ואינטליגנציה מלאכותית , כל התחומים הללו חוברים להיפר קישוריות ולאינטרנט של הדברים בכדי ליצור סימביוזה שלא נראתה כמותה, המחברת אלמנטים שונים יחדיו שהופכים כל עיר לחיה ותוססת. קניות, עבודה, פנאי, הכל מקושר להכל ומותאם לצורכי הכלל בכדי להציע חוויה ייחודית.

אנרגיות מתחדשות אחראיות להנעת המערכות האקולוגיות החדשות.

אנו מתקדמים אל עבר עיר עם הווי מסוג אחר ולכן חווים חיים שונים בעולם המחובר והמקושר. בניינים נוטים לייצר את האנרגיה שלהם באופן עצמאי, מתוכננים לצרוך פחות משאבים ולספק חוויית משתמש אופטימלית. פונקציונליות, תכנון, וצריכת אנרגיה באופן עצמאי הם כעת עמודי התווך של עידן האורבניזם החדש.

אנרגיה פוטו-וולטאית היא אחת מהכוחות המניעים המרכזיים של ערים חכמות.

הודות לעובדה שהיא אנרגיה בלתי נדלית, אינה מזהמת ומתחדשת היא מסוגלת לספק תאורה ציבורית, דרישה לחשמל תעשייתי בכפר או בעיר וכן חשמל לבתים. התקדמות הטכנולוגיה הזאת היא תמידית ככל שפאנלים סולאריים מותאמים יותר ויותר לגאומטריה האורבנית, והופכים להיות חלק מהנוף של חזיתות המבנים, גגות, או רצפות. הודות לטכנולוגיית הקישוריות של ה-IOT הפונקציונליות של מערכות והפצה של משאבים בבניינים חכמים ניתנת למדידה.